Nem halok meg

A nagy sikerű Anyáim története társrendezője, Dér Asia legújabb filmjében egy különleges ember szellemi és fizikai vívódásainak legmélyére ás. A Nem halok meg korábban szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, most pedig a 20. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál versenyprogramjában láthatja a közönség.

Országos bemutató: 2024. január 4.
Hossz: 92 perc, színes, magyar dokumentumfilm
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Magyarországon forgalmazza a Mozinet


Te mit tennél, ha megtudnád: olyan betegségben szenvedsz, amit csupán az emberek 5%-a él túl?

nem halok meg

Einspach Gábor sikeres galerista és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A nagy sikerű Anyáim története társrendezője, Dér Asia a kezelés legelejétől fogva követi Gábor mindennapjait, egy különleges ember szellemi és fizikai vívódásainak legmélyére ásva ezzel. Vajon teljesíteni tudja Gábor a kitűzött céljait?

A Nem halok meg a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.

Rendezte: Dér Asia
Fényképezte: Domokos Balázs H.C.A.
Producer: Szakonyi Noémi Veronika, Vincze Máté Artur, Meggyes Krisztina
Vágó: Szalai Károly H.S.E.
Zene: Keresztes Gábor

Eredeti cím: Nem halok meg
Nemzetközi cím: I Won’t Die
Gyártó: Match Frame Productions