Zene és mesterséges intelligencia: Az XI. Music Hungary Konferencia & Showcase megújuló küldetése

Az idei év egyik legvonzóbb zenei rendezvényére készülünk, ahol a zene és a technológia összefonódik a XI. Music Hungary Konferencia & Showcase alkalmával. A konferencia és showcase fő témája a Mesterséges Intelligencia és a Természetes Intelligencia szimbiózisa a zeneiparban. Az esemény fókuszában az áll, hogyan lehet a technológiát és az MI-t a zenei művészet javára használni, és hogyan hozható harmónia a gépies intelligencia és a művészi kifejezés között.

Zene és Technológia Találkozása Veszprémben

A rendezvény Veszprémben kerül megrendezésre 2023. november 7-9. között, főtámogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt. Tavaly rekord látogatószámot ért el, és a szervezők idén még nagyobb érdeklődésre számítanak.

A Music Hungary Szövetség szeptember 5-én tartott sajtótájékoztatóján bemutatták a konferencia idei programkurátorát, Márton Andrást (zenész, KFT együttes). A konferencia részeként megrendezik a második Music Hungary-díjátadó gálát is, amire az Expresszóban kerül sor. Az idei díj célja, hogy a zeneipari szereplők mellett a szervesen kapcsolódó kreatív szektorokra is figyelmet irányítson. A kategóriák között szerepel a vizuál, a crossover, és az inspiráció is. A kuratórium idén kizárólag nőkből áll, és ezzel fontos üzenetet közvetít.

Zene és Mesterséges Intelligencia: Az Érdekes Élmények Világa

A szakmai programot Márton András, a programkurátor mutatta be. Az MI szerepe a zeneiparban egyre nő, és a konferencia ezt az összefonódást vizsgálja meg a zeneipar határain belül és azon túl is. A programokon olyan hazai és külföldi meghívottak szólalnak meg, akik példákkal is illusztrálják, hogy hogyan lehet ezt a technológiát hasznos eszközzé tenni a zenei alkotásban és előadásban. Az edukatív programok segítenek bővíteni a zeneipari szereplők eszköztárát, például a koncertszervezés és a szerzői jogok terén.

A showcase-zenei program ismét három helyszínen, az Expresszóban, a Teremben és a Papírkutyában zajlik majd. Koordinátora, Czeglédi Szabolcs (Akvárium, Bánkitó Fesztivál) szerint az idei lesz az eddigi legerősebb lineup, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak majd.

A Music Hungary Konferencia & Showcase egyedülálló lehetőséget kínál a zene és a technológia szerelmeseinek, hogy mélyebben megértsék, hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia a zenei világot. Az esemény nemcsak a zeneipar szakembereinek szól, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a zenéért és a technológiaért.