Országjáró programsorozatot indított a Budapesti Operettszínház

Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! címmel indított programsorozatot a Budapesti Operettszínház; a teátrum művészei június végéig tartó országjárásuk során számos hazai térségbe elviszik a színház operett- és musical-összeállításait.

Az év elején indult program előadásainak különlegessége, hogy a színházat jellemző nívós előadások mellett a teljes színpadtechnikát és a látványvilágot is a teátrum biztosítja – áll a színház közleményében.

Azt írják, a Kiss-B. Atilla operaénekes vezette Budapesti Operettszínház már korábban is számos különleges, innovatív és sikeres programot kínált a közönségnek. A teátrum újabb vállalása a Kulturális és Innovációs Minisztérium Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogramjának keretében valósul meg.
A mintaprogram célja olyan komplex értékalapú és minőségi kulturális szolgáltatások megvalósításának támogatása, amelyek lehetővé teszik a kultúra megélését az érintett térségekben élő magyar állampolgárok számára – írják.

A közleményben Homonnay Zsolt színművészt, rendezőt, a színház művészeti vezetőjét idézik, aki kiemelte: programsorozatukban azok a nézők is részesülhetnek a operettszínházi életérzésből, akiknek nincs, vagy ritkán adódik lehetőségük ellátogatni hozzájuk. Azt mondta, hogy a teljes színpadtechnikát és a varázslatos látványvilágot is a színház biztosítja, figyelemmel az egyes helyszínek méretére és adottságaira.

A zongorakísérettel, vagy több fős zenekarral együtt színpadra lépő szólisták káprázatos jelmezekben lépnek a közönség elé – írják a közleményben, hozzátéve, hogy a nézők az egyes állomások során megismerkedhetnek a jövő csillagaival, vagyis a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezette operett-musical szakos osztály hallgatóival is.

A közleményben kiemelik: a programsorozat eddigi helyszínein nagy örömmel fogadta és álló, tapsos ovációval jutalmazta a Budapesti Operettszínház művészeit a közönség. Azt írják, a rajongók számára külön örömöt jelentett, hogy lehetőségük nyílt a személyes találkozásra, autogram kérésére és közös fotók készítésére is a színház művészeivel.

A programsorozat fellépői között van Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakos osztálya.