Rajzolj és nyerj értékes nyereményeket! Gyermeknapig még jelentkezhetnek az iskolások a rajzpályázatra

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdetett iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amelyet lerajzolnak. Témaválasztáskor a gyerekek a közlekedési helyzetek áttekintése során megismerik azokat a legfontosabb közlekedési szabályokat, amelyek megszegése balesethez vezethet.

MÁV pályázat

A balesetmegelőzés témakörének szomorú aktualitása van, hiszen idén jelentősen megemelkedett a vasúti átjárókban történt balesetek száma. A MÁV vonalain eddig 28 alkalommal okozott balesetet vasúti átjárókban a figyelmetlenség és a KRESZ-szabályok megszegése, ez 11 esettel több, mint a tavalyi év megegyező időszakában. A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy kiemelt gondossággal tudatosítsák a gyermekekben és fiatalokban a legfontosabb vasútbiztonsági szabályokat! A fiatalok balesetmegelőzési felkészítéséhez – akár osztályfőnöki óra keretében – segítséget nyújthatnak a rajzpályázatban szereplő „Választható témák”, amelyek egyben iránymutatást is adnak a szabálykövető közlekedéshez.

A MÁV és az ORFK-OBB közös gyermekrajz-pályázatra két kategóriában jelentkezhetnek az iskolások. A pályázati kiírás szerint a Mini kategóriában 7-11 éves-, míg a Junior kategóriában 12-15 éves diákok pályaműveit várják a szervezők.

Bár a pályázat legfontosabb célja az edukáció, az első, második és harmadik helyezettek, valamint a különdíjasok mindkét kategóriában értékes és izgalmas ajándékokat kapnak, így például szülinapozást Budapesten, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 20 fős különkocsijában, tabletet vagy okosórát.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) közreműködésével az általános iskolák diákjai megkapják a gyermekrajz-pályázat felhívását, így annak legfontosabb üzenetei közvetlenül is eljuthatnak a pedagógusokhoz és a diákokhoz.

A pályázatok beküldési határideje: 2024. május 26.

A gyermekrajz-pályázat elérhető az alábbi oldalon.