Assassins Creed Shadows – Megérkezett a karakterbemutató trailer

Az új Assassins Creed: Shadows a feudális japánba kalauzolja a játékosokat. Ezúttal két karakter bőrébe is belebújhatunk, japán első afrikai szamurájának Yasuke útját kisérhetjük aki egy valós személy volt, vagy egy női shinobi Naoe történetét. A kaland November 15 -i megjelenési dátumot kapott.

A két protagonista felállás nem újdonság a játék történetében, hiszen találkozhatunk már vele, méghozzá a Kassandra és Alexios kalandjában, az Assassins Creed: Odyssey 2018-as kiadásában, és a 2015-ben megjelent Syndicate-ben, Jacob and Evie személyében. A Playstation elővásárlói oldalán olvasható információk szerint, bármikor válthatunk a karakterek között, ezáltal alátámasztott lehet az, hogy a két szereplő közös történetet kapott párhuzamos történetvezetéssel.

Az Ubisoft állítása szerint hatalmas open-world élmény közben megismerkedhetünk a feudális japán káprázatos váraival, nyüzsgő kikötőivel, de láthatunk nyugodt szentélyeket, és persze feldúlt harcmezőket is, mindezt dinamikusan változó időjárás és évszakok teszik még élménydúsabbá a reaktív környezet mellett.

Assassin

Naoe, mint shinobi assasin inkább rejtőzködőbb, aki az ügyességére hagyatkozik és arra, hogy elkerülje a figyelmet, míg Yasuke inkább az erő és a precizitás embere. Természetesen fejlődési rendszerben újabb képességekre tehetünk szert, újabb felszerelésekre, és más más progresszióra mindegyik karakter esetében. Ezekre jönnek rá, hogy szerte a világban felépíthetjük a besúgó hálózatunk, vagy kapcsolatba kerülhetünk olyanokkal, akik segíthetnek egy-egy küldetés teljesítésében.

Hozz létre egy teljesen személyre szabható rejtekhelyet a növekvő shinobi hálózatod részére, ahol edzheted a csapatod, új felszereléseket készíthetsz, kapcsolatba léphetsz fontosabb karakterekkel, valamint kiválaszthatod a bázisod elrendezését, díszítését, és kiegészítőit.

– olvashatjuk az Ubsoft ajánlásában.

,A játék 2024 November 15-én várható a digitális áruházak polcaira, Playstation 5, Xbox series X/S, Amazon Luna, PC és MAC portokkal.