Hatalmas siker a Nemzeti Filharmonikusok jubileumi európai turnéján!

„Pontosan ezt a minőséget mutatta meg az aprócska Alevtina Ioffe egy nagy hagyományokkal rendelkező, kiemelkedően kiváló magyar zenekar vezetésével, amely idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.”, – ilyen elragadatott szavakkal méltatta a kritika a Nemzeti Filharmonikus Zenekar több állomásos európai turnéját.

Az együttes az idén ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. Ennek kapcsán december 2-14. között egy 7 koncertből álló turnén vettek részt a moszkvai születésű női karmester Alevtina Ioffe vezényletével és Alexander Malofeev zongoraművész közreműködésével. Az ifjú szólista, aki mindössze huszonkét éves, már tizenhárom évesen elnyerte a Fiatal Muzsikusok Csajkovszkij Versenyének aranyérmét.  

December 2-án Zágrábban, 3-án Ljubljanában, 7-én Budapesten, 10-én Münchenben, 11-én Innsbruckban, 12-én  Linzben, majd 14-én Athénban adnak hangversenyt.

Szeretnék úgy elmenni ezekbe az országokba, hogy az embereknek az élet értékeiről szóljunk, hogy emlékeztessük mindannyiunkat, hogy a szeretet, a boldogság és a béke a legfontosabb dolog az életben.” – monda a turné kezdetekor a moszkvai születésű Alevtina Ioffe karmester, akinek nemzetközi karrierje 2018-ban kezdődött, és azóta már a szentpétervári Mihajlovszkij Színház zenei igazgatójaként is dolgozott 2021 és 2022 között.

A sorozat műsorán Liszt, Bartók, Bellini, Chopin, Prokofjev művei szerepeltek. Ráadásként Brahms elmaradhatatlan 5. magyar tánca zárta estéről-estére a teltházas előadásokat. A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikusokkal december 23-án, a Müpában karácsonyi koncertjükön találkozhat.

One thought on “Hatalmas siker a Nemzeti Filharmonikusok jubileumi európai turnéján!

Comments are closed.