SlowXmas: Add át magad a várakozásnak

Kiállítások, családi kézműves foglalkozások, koncertek, irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket november 24. és december 24. között a SlowXmas rendezvénysorozat keretében Budapest számos pontján, valamint december 16-án a Gárdonyi téri adventi vásárban.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program valósul meg a Bartók Béla úton, a Falk Miksa, a Deák Ferenc és Ráday utcákban, valamint idén először az Margit negyed is csatlakozott a helyszínekhez.

A Bartók Béla úton lévő kiállítóterekben karácsonyi kiállításokkal és vásárokkal, workshopokkal, művészetterápiás foglalkozásokkal is várják egyebek mellett az érdeklődőket. A Falk Miksa utca aukciós házai karácsonyi árveréseket rendeznek, a kisebb galériák pedig kiállításokkal, karácsonyi hangulatú műtárgyak vásárával készülnek. Az utcában vezetett tematikus séták során az aukciók kulisszatitkait is megismerhetik az érdeklődők.

A Deák Ferenc utcában december 6-án a gyerekeket a Mikulás látogatásával, a felnőtteket Charlie-koncerttel várják. A Ráday utcában számos kiállítás és színházi előadás mellett december 9-én kincskereső program, 15-én pedig kvíz-est lesz. 

A bevásárló- és tematikus utcákhoz idén csatlakozott a 2. kerületi Margit-negyed is, ahol szintén számos adventi programmal, például tematikus sétákkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, és ajándékkészítő workshopokkal várják a családokat a szervezők.

A program honlapján található adventi kalendáriumban napi bontásban és helyszín szerint is kereshetők a programok.