Steampunk Design Market: Egy emlékezetes utazás a steampunk világába

A hétvégén a Dürer Kertben került megrendezésre a Steampunk Design Market, ahol a retro-futurizmus szerelmesei találkoztak, hogy megcsodálják a steampunk kultúra varázslatos világát. Az esemény nemcsak a kiállítók sokszínűségével, hanem a fantasztikus programokkal is lenyűgözte a látogatókat.

A rendezvény főszervezője, Kelemen Krisztina az Alkoss Magad megálmodója

A rendezvény főszervezője, Kelemen Krisztina az Alkoss Magad megálmodója, gondosan összeválogatta a kiállítókat, hogy minden látogató megtalálja a számára legérdekesebb standokat. Az esemény egyik fénypontja Kelemen Krisztina előadása volt a viktoriánus fűzőkről, melyet Fischer Annamária bemutatója követett, ahol a résztvevők megismerkedhettek a steampunk stílusú fűzők világával. Annamária megmutatta hogyan kell a fűzőt felvenni és hogyan steampunkosítsuk alapszettjeinket, ehhez az alkotásokat a Coolgear Steampunk, Diffidentia fashion és Senga bíztosította.

Fischer Annamária interaktív bemutatóján megtudhattuk, hogy hogyan steampunkosítsunk egy alapruhát. 

A Robokaland standjánál mágnes motort lehetett készíteni, az Alkoss Magadnál pedig Screw man kulcstartót. A W.O.W. of Dance tánccsapat műsora tovább színesítette a programot. Varga Norbert és csapata olyan táncfúziót mutatott be, amely a kortárs és a hip-hop elemeket ötvözte, egy lenyűgöző történetet elmesélve a táncukon keresztül.

W.O.W. of Dance tánccsapat

Az idei év egyik újdonsága a teapárbaj volt. Ez a kecses és elegáns „harci” bemutató a steampunk világ művészi oldalát emelte ki, itt a párbajozók kard helyett tea csészékkel és kekszekkel felfegyverkezve vívják csatáikat. Itt nem a hatalom hanem a türelem, precizitás, párharcát mutatják be. A közönség izgatottan figyelte a bemutatót, amely egyszerre volt elegáns és szórakoztató.

Teapárbaj, mely a kecsesség és a stratégia táncaként jelenik meg

A kiállítók között volt a Lightning Dark is, amely egyedi fűzőkkel és különleges ruhákkal kápráztatta el a látogatókat. A Lampison Lamp, Kiss László steampunk lámpái egyedi hangulatot varázsoltak a térbe. Vadnai Ágnes azaz Senga ismét elhozta a különleges fejdíszeit és ékszereit.

Az AVU Emberei projekt keretében a Castle Falkenstein szerepjáték könyvei és nyomatai kaptak helyet, melyek a steampunk rajongók számára kínáltak különleges olvasmányokat és egyedi szerepjátékot. A Studio Pettirossi pedig antik órákból és fogaskerekekből készült ékszereivel varázsolta el a közönséget. De találhattunk még különféle dísztárgyakat, mindenféle csecsebecsét, amivel otthonunk vagy ruhatárunk feldobhatjuk, sőt még különleges sakkkészletet is, ami óra alkatrészekből, potméterekből, processzorból készített Kelemen Krisztina férje, Gyuri. 

Számos izgalmas műhely várta az érdeklődőket, beleértve a Baranka Hipsterdesign és a Black Lace Design különleges kreációit, akik emelték az esemény színvonalát és közelebb hozták az érdeklődő látogatógat ehez a csodás világhoz.

Összességében a Steampunk Design Market fantasztikus élményt nyújtott minden látogatónak. A kiállítók és a programok gazdagsága, valamint a közösség összetartása egy emlékezetes eseménnyé tette ezt a hétvégét. A steampunk világ rajongói már most várják a következő rendezvényt, ahol újra elmerülhetnek a gőzkorszak varázslatos világában.