Több mint százezren használják a Wallis autómegosztó szolgáltatását, a Wigót

A Wallis Autómegosztó Zrt., ismertebb nevén Wigo, 2023-ban számottevő növekedést ért el, ahogy a vállalat közleményéből kiderül. A szolgáltatás felhasználóinak száma közel 30 százalékkal emelkedett, meghaladva a 100 ezres lélekszámot. Az ügyfelek átlagosan 52 perces út alatt mintegy 15 kilométert tettek meg, összesen pedig 8 millió kilométernyi utat fedeztek le, ami az előző évhez hasonló teljesítményt mutat.

Az üzleti felhasználók körében a növekedés dinamikusabb volt, a felhasználók száma 33 százalékkal emelkedett, és a megtett kilométerek is majdnem 10 százalékkal nőttek. A vállalat körülbelül 500 járműből álló flottája is fiatalodott, az autók átlagéletkora 1,2 év alá csökkent.

Koralewsky Márk, a wigo carsharing vezérigazgatója kiemelte, hogy a városok élhetőbbé válnak az autómegosztás térnyerésével. Az egyetlen megosztott autó akár hét-tíz saját használatú járművet is helyettesíthet a városi forgalomban, ami kevésbé intenzív forgalmat, több parkolóhelyet és tisztább levegőt eredményez.

A wigo szolgáltatási területe folyamatosan bővül, kiterjedve olyan külső zónákra is, mint Budakalász, Budaörs, Dunakeszi és Érd. Az AutoWallis, amely a wigo anyavállalata, számos európai országban van jelen gépjármű- és alkatrész-kereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal és gépjárműkölcsönzéssel.

Az AutoWallis Nyrt. 2023 első három negyedévében jelentős növekedést ért el mind árbevételében, mind nettó nyereségében. Az év során a vállalat stabilan helyezkedik el a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, és részvényeinek árfolyama jelentős mértékben emelkedett az elmúlt év során.