Gerard Butler is szerepel az Így neveld a sárkányodat élőszereplős játékfilmben

A The Hollywood Reporter legfrissebb híre szerint Gerard Butler csatlakozott az “Így neveld a sárkányodat” című animációs film élőszereplős adaptációjához. A színész korábban már részt vett az eredeti animációs film készítésében, ahol Pléhpofa karakter hangját kölcsönözte. Most az élőszereplős változatban ismét megformálja ezt a karaktert.

A Universal filmstúdió tervei szerint a produkció 2025 júniusára várhatóan bemutatásra kerül. A film rendezői székét Dean DeBlois és Chris Sanders tölti be, akik a DreamWorks animációs műhelyében már elkészítették az eredeti animációs filmeket. Az “Így neveld a sárkányodat” alapja Cressida Cowell könyvei, és egy viking fiú és sárkánya különleges kapcsolatát meséli el.

Az eredeti animációs film 2010 és 2019 között három részben került bemutatásra, és világszerte több mint 1,6 milliárd dollár (kb. 552 milliárd forint) jegybevételt hozott. Az élőszereplős verziót a Marc Platt Produkciós cég készíti, Lexi Barta felügyeletével az Universal részéről. Gerard Butler Pléhpofa szerepével újra része lesz ennek a fantasztikus történetnek, amely most élőszereplős formában varázsolja majd el a nézőket.