Tudtad, hogy ehető az erdő?

Tudtad, hogy az erdőben 45 olyan vadon termő növény van jelen, melyek a legtisztább forrásokból származnak ráadásul még ehetőek is? Megjelent az exkluzív megjelenésű Ehető Erdő című kötet, amely nem csupán a növények azonosítását, hanem a gyűjtést és feldolgozást is bemutatja, mindezt gyönyörű fotókkal illusztrálva.

A két szerző, Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára, a vadnövény-gasztronómia területén jártas újságíró, számtalan gyűjtési és feldolgozási trükköt, gyűjtési naptárat, lelőhelyre vonatkozó információt és receptet oszt meg az olvasókkal. Az Ehető Erdő nem csupán egy könyv; egy kaland, ahol a természet szépsége és az étel összetalálkoznak.

Fenntarthatóság a legmagasabb fokon

A kötet hangsúlyozza a fenntarthatóság fontosságát, és azt az üzenetet hordozza, hogy az erdők és mezők kincsei fenntartható források, melyek szezonálisak és mindenki számára elérhetők. A könyv szerzői szerint az erdei gyűjtés nem csak a testnek tesz jót, hanem a léleknek és a környezetnek is. Az Ehető Erdő segítségével az olvasók megtanulhatják a növények felismerését, gyűjtését és feldolgozását, mindezt különleges receptekkel fűszerezve.

Értékmentés: luxus, ami mindenkinek elérhető

Az etnobotanika, azaz az ember és növények kapcsolatát vizsgáló tudomány, elődeink gazdag tudását eleveníti fel. A könyv hangsúlyozza, hogy az etnobotanika segítségével mindenki számára elérhetővé válik a természet gazdagsága. Ez a könyv lehetőséget ad minden olvasónak, hogy saját kosarával és konyhájával felfedezze az erdő és mező értékeit, kíváncsisággal és jóleső fáradtsággal fizetve értük.

A könyv bemutatójának házigazdája Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere volt. A városvezető kiemelte, hogy a könyv segítségével nem csupán az aktív turizmus, hanem az erdők megismerése is lehetőséget kap. A kötet által bemutatott ismeretek révén az olvasók visszanyúlhatnak az ősök bölcsességéhez, és felfedezhetik a természet tiszta és eredeti alapanyagait.

Az Ehető Erdő bemutatójának helyszínét a festői Lillafüredi Palotaszálló adta, melynek munkatársai kiemelten fontosnak tartják és büszkén hirdetik, hogy a “Bükk a kertjük”. Az Északerdő Zrt. is támogatta a könyvet, nemcsak anyagilag, hanem “ehető” segítséggel is, hiszen a bemutató ízelítőjének alapanyagai a területükről származnak.