Utazás a mohácsi Busójárásra

Február 11-én vasárnap rendezik a Mohácsi Busójárást. A MÁV-START a könnyebb hazajutás érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon módosított a menetrendjén. A Volánbusz pedig közvetlen „Busó-expressz járatokat indít a fővárosból Mohácsra.

A rendezvényre utazók könnyebb hazajutása érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon változás lesz a vasúti menetrendben. A menetrendtől eltérően a Magyarbolyról Pécsre 20:14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk. A Mohácsról 19:50-kor induló vonat több kocsival Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra.  

Vasúti utazásukat megtervezhetik, menetjegyüket megválthatják a MÁV applikáció segítségével, valamint az Elvira weboldalán. A Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonal vasúti menetrendje itt érhető el.

Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a „Busó-expressz járatok” február 10-én és 11-én – 1131-es jelzéssel – 7:05-kor, illetve 9:05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról. A Baranya vármegyei járásközpontból szombaton 15:35-kor és 18:35-kor, vasárnap 15:35-kor, 17:35-kor és 18:35-kor indulnak az expresszjáratok Budapestre. A járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes – kiegészítő jegy megváltása mellett. A szükséges menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni.

A részletes információk és a további eljutási lehetőségek a Volánbusz honlapján érhetők el.A rendezvény a menetrendszerinti Volánbusz-járatokon kívül a Volántourist által indított különjáratokkal is elérhető.