Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord – a nagy visszatérés

Az 1981-ben Apple II re Sir Tech gondozásában kiadott műfajteremtő szerepjáték a Wizardry újra kiadásra kerül, immáron PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, és PC-re is. Annak idején elsőként hozta képernyőre a Dungeon and Dragons asztali szerepjátékot, illetve külön kategóriát is kapott annak idején.

Wizardry

Jellenleg a játék early access-ben 2023 szeptember 15-től elérhető steamen, és gog.com -on. A végleges megjelenés május 23 ra van időzítve.

A Wizardry elsőként hozta képernyőre Dungeon Crawling műfajt 3D-ben. A csapat alapú körökre osztott szerepjáték visszatér az eredeti első részhez. A történet és a rendszer maradt, a külcsín viszont Unreal motorban kapott felújítást, azonban az UI is maradt az eredeti Wizardry 1.

Alkossd meg a saját csapatodat és vesd bele magad a labirintus csapdákkal és szörnyekkel teli kalandjába, hogy visszaszerezhesd az ellopott amuletett. Teheted mindezt egy olyan játékban amelynek korai hozzáférésű változata gog.com-on 4.0 – án steamen pedig 424 szavazat alapján nagyon pozitív álláson van.

Wizardry

A ráncfelújításon átesett Wizardry motorházteteje alatt immáron az Unreal Engine dübörög, ami a grafikai tuningon kivül az animációkon is visszaköszön. A játékmenet további extra beállításokkal bővült amik a segíthetik a játékmenet személyre szabását, azonban meghagyták arra is az opciót, hogy az eredeti játék élményt kaphassuk meg, és minden modernizált beállítást kikapcsolhassunk. Az eredeti soundtrack ot feldolgozó zenei aláfestésről pedig Winifred Philips gondoskodik.

Rengeteg segítséget nyújthat és a sorozattal most ismerkedőknek könnyebb kapcsolódási pontot nyújthat az in-game bestárium, amiben megismerkedhetünk a szörnyekkel, azok gyengeségeivel és erősségeivel. A cross-platform megjelenés miatt konzol barát kezelőfelületet ígérnek, hozzáadva az egy-gombos fast-combat-choices funkciót. Lokalizációt pedig angolul, franciául, spanyolul, olaszul, németül és japánul kapott.

Wizardry

Természetesen azonban ami nem maradhatott ki az egészből a varázslat!

A tökéletes játékélményért a Drecom engedélyezte a Wizardry védjegyét a fejlesztő Digital Eclipse-nek illetve a Sir-Tech teljes hozzáférést adott az eredeti Apple II fejlesztett Wizardry:Proving Grounds of the Mad Overlord forráskodjához.

Tehát minden készen áll egy igazi műfajteremtő alkotás újrakiadására május 23-án. Kalandra, varázslatra fel!