16 év után újra megrendezik a Red Bull Ládaderbi versenyt

A sebesség, a kreativitás és a teljes őrület együtteséből született annak idején a Red Bull Ládaderbi, amely rendezvény legutóbb 2008-ban járt Magyarországon – idén nyáron azonban visszatér. Június 30-án az esemény a budai hegyekben lesz, ahol a versenyzők megmutathatják, kézzel készített autócsodákkal mekkora sebességre képesek beépített motor nélkül.

16 éve vehettünk részt utoljára Ládaderbin Budapesten. Aki akkor ellátogatott a Citadellára, még biztosan emlékszik a mezőny gördülő koporsójára, vagy az egyik csapat performanszában megidézett esküvőre, ahol két szarvasmarhát adtak össze. A csapatok között rajthoz állt többek között az Ősküllő, az Air-Zsike Team és az Előre az AranyÉr! névre hallgató formáció is. Az egyik tudósításban úgy hivatkoztak az eseményre, hogy a rendezvény, ahol „a tömegben bármikor szembejöhetett egy szakállas csecsemő, maga Spongyabob vagy egy önkéntes vasutaslány” is.

Fotókredit: Red Bull

Most ennyi időt követően visszatér az egyik legőrültebb Red Bull esemény, amelyen saját meghajtású, házi készítésű kocsik mérkőznek meg egymással. Június 30-án a Tabán lejtői szolgáltatnak helyszínt a kreatív mérnökzsenik autókülönlegességeinek. A rendezvényre csak 18 életévet betöltött versenyzők jelentkezését várják. Az emberi erővel hajtott, sufnituning járművek legfeljebb 2 méter szélesek, 6 méter hosszúak és 2,5 méter magasak lehetnek, legfeljebb pedig 80 kilogrammos súlyt nyomhatnak a sofőr nélkül. Az előírás alapján pedig kötelező a beépített fék és kormány, hogy biztosan megtehessék a 400 méteres távot.

Fotókredit: Red Bull

Hogy ki ér leggyorsabban a célba, csupán egyetlen szempont, amik alapján pontot kapnak a csapatok. A zsűri ugyancsak értékelni fogja a járműtervezés kreativitását, valamint a versenyzők futam előtt bemutatott performanszát, amelynek része lehet tánc, jelmez vagy bármilyen showelem. A lényeg, hogy nagyot szóljon és minél szórakoztatóbb legyen.

További információ a Red Bull Ládaderbi hivatalos oldalán.

Fotókredit: Red Bull

2 thoughts on “16 év után újra megrendezik a Red Bull Ládaderbi versenyt

Comments are closed.