30Y új lemezének nincs címe mégis nagyot üt

A magyar alternatív zenei színtér egyik ikonikus zenekara, a 30Y, újabb izgalmas lépésre szánta el magát, bemutatva legújabb lemezét, ami érdekességével nemcsak a zenei világot, hanem a design és környezetvédelem szerelmeseit is lenyűgözi.

Az új 30Y lemeznek valójában nincs címe, de ez csak a rejtélyes kezdet. A zenekar négy tagja egyedi módon, személyes ruhatáruk darabjaiból merítve alkotta meg a lemez dizájnját. Az összegyűjtött ruhákat az orfűi malmokban feldolgozták, a papírmalomban pedig a megfelelő vízaránnyal papírba öntötték, amelyekből tényleges X-eket alkottak. Az X-ek eztán zárnak le minden egyes 30Y lemezt.

A folyamatnak mély jelentése van, hiszen az X-ek kinyitásához fel kell hasítani őket, és ez a pillanat a lemez valódi címe. A kreativitás és megértés kapcsolata a művészettel és a zenei alkotással való egybeavatkozásban rejlik, és ezt a 30Y egyedi módon ünnepli meg az új lemezükkel.

A lemez dizájnja nem csupán esztétikus, hanem környezettudatos is. A tárgy előállítása során a lehető legkevesebb fosszilis energiát használták fel, és a helyi közösségekkel, alkotókkal és terekkel együttműködve hozták létre. Takács Béla, a 30Y grafikusa és Füzes Petra, az Orfűi Papírmalom tervező-grafikusa közreműködésével a lemez egyedi papíranyaga saját ruházati tárgyak újrafeldolgozásából született, a nyomtatások pedig szitatechnikával, kézi munkával készültek.

Az előrendelt lemezek dedikálva és az egyedi X-szel lezárva kerülnek majd a rajongókhoz és a megjelenést követően indulnak útnak, hordozva magukban a 30Y kreativitásának és elkötelezettségének egyedülálló esszenciáját.

Az érdeklődők az alábbi linken érhetik el az előrendelési lehetőségeket: 30Y X előrendelés

One thought on “30Y új lemezének nincs címe mégis nagyot üt

Comments are closed.