Lassacskán búcsúzik a VEB2023 programév

Másfél hónap múlva fejeződik be az Európa Kulturális Fővárosa program Veszprémben és a Balaton régiójában. Az év véghajrájára tekintettel számos izgalmas program várja a lakosokat és látogatókat, hogy méltó módon búcsúztassák az emlékezetes eseményeket és a gazdag kulturális évet.

Az adventi és év végi időszakban több száz esemény várható a programév zárásaként. A veszprémi Gyárkert Kultúrpark, már Téli Gyárkert néven, december 8-án újranyitja kapuit egy jég- és hófánk pályával, így az ünnepi hangulatot már a város központjában is élvezhetik a látogatók.

Az adventi időszakban Veszprémben számos esemény várja a látogatókat, például az Óváros Piac, az ActiCityben megrendezett kézműves és designvásár Portéka, valamint koncertsorozatok a város templomaiban. A Veszprém Arénában december 11-én este a Virginia State Gospel Chorale gospel kórus ad elő.

Veszprémben két ünnep között is tartalmas programok várnak, beleértve koncerteket és utcaünnepet az év utolsó napján az Óváros téren, ahol 20 meghatározó DJ lép fel.

Veszprémen túl is számos esemény várja a látogatókat. Siófok november 30. és december 3. között várossá válásának jubileumát ünnepli a Siófok55 Városnapi forgatag. A programok között szerepel az adventi vásár, ingyenes koncertek, városismereti séta és animációs lézershow. Marcaliban a Boronkai Kastélyban december 15-17 között háromnapos komolyzenei ünnepen vehetnek részt az érdeklődők.

A kiállítások iránt érdeklődőknek jó hír, hogy az Egry 140 kiállítás időtartamát meghosszabbították február 18-ig, így még több idő lesz a művészi élmények megismerésére. Az események sokszínűsége és gazdagsága garantálja, hogy mindenki találjon számára érdekes és szórakoztató programokat az év végi időszakban.