Casa Christa – Toszkána a Balaton-felvidéken

A Kis Gella-dombon, Pécsely és Tótvázsony között elhelyezkedő Casa Christa egy öthektáros, idilli szálláshely, mely kivételesen szép panorámájáról és magas színvonalú szolgáltatásairól híres.

A birtok étterme kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand-jelölést kapott a Michelin-kalauztól. Ebben az átfogó cikkben a Casa Christa történetét, gasztronómiai koncepcióját, és az itt nyújtott élményeket vesszük górcső alá.

A Casa Christa története

A Casa Christa története egy sorsszerű találkozással és egy romos présházzal kezdődött. A tulajdonosok, Forrai Miklós és Kriszta, egy régi motoros és egy rendezvényszervező, elmesélték, hogyan alakult ki az ötlet a Kis Gella-dombon egy 8 ezer négyzetméteres teleken. A birtok számukra 20 éves álom volt, és 2022-ben, a 5 hektáros területtel megvalósult. A Casa Christa olyan hely, ahol a romantikus filmekbe illő kilátás mellett élvezhetjük a magas színvonalú vendéglátást.

Agriturismo koncepció

A Casa Christa az agriturismo koncepcióját valósítja meg, mely Olaszországból eredeztethető. Ez egy olyan falusi vendéglátási forma, ahol egy farm vagy gazdaság területén szállhatnak meg a vendégek, saját szobában vagy különálló házban. A házigazdák pedig teljes ellátást nyújtanak saját termékeikből vagy a környék alapanyagaiból. A Casa Christa ezt a koncepciót ötvözi a Balaton környéki tájjal és gasztronómiával, így teremtve meg a mediterrán hangulatot, anélkül, hogy túlzottan szoros lenne a Balaton–Toszkána párhuzam.

Gasztronómia a Kis Gella-dombon

Az étterem kínálata a helyi alapanyagokra épül, a birtoknak saját fűszerkertje és veteményese van. A séfek, Kovács Edit és Gerstmayer Benjámin, magyaros és mediterrán stílusban alkotnak, és a konyhájukban minden ételben érezhető a frissesség és a minőség. A borválaszték is kiemelkedő, a balatoni borok mellett bemutatják más hazai borvidékeket is.

Bib Gourmand-díj

Az étterem elnyerte a Bib Gourmand-minősítést a Michelin-ellenőröktől, és ezzel a balatoni éttermek között kiemelkedő gasztronómiai élményt nyújtott. A tulajdonosok szerint a Balaton számukra a minőség megtartása mellett nem a merev gasztronómiáról szól, hanem lazábban, természetesen kellene kezelni, ami egyértelműen sikeresnek bizonyult.

Szállások és környezet

A Casa Christa hét különálló házzal várja vendégeit, melyek egyedi stílusban és hangulatban kínálnak intimitást és kényelmet. Az infraszaunák, a wellnessrészleg és a kertek lehetőséget teremtenek a teljes kikapcsolódásra. A környezetben kialakított spotok pedig egyedi élményeket nyújtanak, ahol a vendégek elbújhatnak a zöldben.

A Casa Christa nemcsak egy szálláshely és étterem; ez egy kulináris élmény, egy olyan hely, ahol a gasztronómia, a vidéki környezet és a kényelem találkoznak. A Bib Gourmand-díj ékes bizonyítéka annak, hogy a Casa Christa nem csupán egy vendéglátóipari egység, hanem egy olyan hely, ahol a minőség és a szívvel végzett munka megkapja a megérdemelt elismerést. Ha a Balaton környékén járunk, érdemes ellátogatni a Kis Gella-dombra, és megélni ezt a különleges gasztronómiai élményt.