Ezt a 10 filmet várják legjobban a magyarok 2024-ben

A magyar nézők 2024-ben a Dűne: a Második részt várják a legjobban a mozikban. A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozott adatai alapján Az összes TOP10 film franchise vagy folytatás, közülük három is képregény adaptáció – Deadpool, Joker és Venom – és két olyan kultfilm – Beetlejuice és Gladiátor – is szerepel a listán, melyek több évtized után kapnak most folytatást.

A sorrendet a mafab.hu állította össze, az alapján, hogy közel 100.000 adatlapmegnyitás során a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben. A 10 legnépszerűbb film adja ki a 100 %-ot. Ennek tükrében a február 29-én debütáló Dűne: Második részt várják a legtöbben. Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült, a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, de döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. 

Második helyen a Deadpool 3 áll.A Marvel első 18 pluszos nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A Shawn Levy rendezésében készülő film várhatóan 2024. július végén kerül a mozikba.

Dobogós a Sega videójátéka alapján készült Sonic a sündisznó 3, melynek bemutatójátdecember 26-ára ígérik. Az előző rész végén aShadow által megmentett Maria Robotnikot születése után elfogták. Vélhetően innen veszi fel a történet fonalat az új film.

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2. A rendezői székben ismét Todd Phillips ül. A 2019-es Joker zenés folytatásában visszatér Joaquin Phoenix, és Harley Quinn karaktere is benne lesz az új filmben, akit Lady Gaga alakít majd. Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A várhatóan május végi bemutató a Mad Max: A harag útjánál 45 évvel korábban játszódik és akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja majd.

A TOP lista hatodik helyén a Gladiátor 2 áll.Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal. Ő játssza Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fiát. A Gladiátor 2. előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba. A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3. A főszereplő Tom Hardy és Kelly Marcel által írt forgatókönyvből készült film Kelly Marcel rendezői debütálása is egyben.

A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horror vígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2 végzett, melyben felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat. A tervek szerint szeptemberben debütáló filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton Monica Bellucci és Jenna Ortega.

Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4, melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3 – Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil El Arbi és Bilall Fallah foglalja el. Végül bekerült még a TOP 10-be az áprilisban a mozikba kerülő Godzilla x Kong: Az Új Birodalom. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is.

One thought on “Ezt a 10 filmet várják legjobban a magyarok 2024-ben

Comments are closed.