Corvin Kávézó

A Corvin Kávézó egy hangulatos retro hely, ami immár 17 éve várja vendégeit.

A Corvin Kávézó 2006 óta színesíti a Corvin tér sarkát, úgy hogy az ajtóvasalatra most már ráférne egy csere. A kilincset ugyan sikerült lenyomnom, de az ajtóra felkenődtem, mint légy a szélvédőre. Biztos így tiltakozott ellenem a kávézó. 

A pultos persze végig nézte a fogyatékos bejutási kísérletemet, úgyhogy nagyon lassan és érthetően magyarázta nekem a kínálatot. Még a kávémba is ő tette inkább bele a cukrot és ő is keverte el, hátha annak sem értem a működési elvét. 

A Budapest kávéjuk Unicum barristával készül, érdemes megkóstolni. Ideális választás, ha szabadnapos az ember és lazítani akar, vagy kormányablakos ügyintézés előtt, hogy már jókedvűen állhassunk sorba, vagy munka előtt, hiszen csak a kávé illata lesz érezhető rajtunk, miközben szélesen mosolygunk kedvenc főnökünkre (aztán már az összes kollégával itt “kávézgattok” a kemény gálya helyett). 

Elég széles a választék: minden elképzelhető reggelit, szendvicseket, wrapeket, hamburgereket, salátákat, frissen sülteket és lepényeket megtalálni. Egy parajos, feta sajtos töltött lepényt választottam. Azt hittem a lepénynek puhább a tésztája, ez inkább egy melegszendvics állagát vette fel, de azért baromi finom. A szakács személyesen hozta ki, kedves mosollyal. Tisztán kapták vissza a tányért. 

A kávézó italkínálatában is mindent megtalálni, a polcon sorakozó alkoholok és a hely kinézete miatt egyébként kocsma hangulata van az egésznek. Retró, meg aranyos, de kicsit kocsmás. Kedvcsináló dorbézolásnak tökéletes. 

One thought on “Corvin Kávézó

Comments are closed.