Echo: A Marvelnek ezen még lett volna mit dolgozni

A Marvel Studios eddigi alkotásai a családok számára szánt szórakozást hozták el. Az Echo megjelenésével azonban a stúdió kitért a megszokott útról, bemutatva az első olyan tévésorozatát, amely kifejezetten a felnőtteket célozza meg. A kérdés most az, hogy az Echo mennyire tér el az eddigi Marvel-történetektől, és elég-e ahhoz, hogy új korszakot nyisson a Marvel világában?

Az Echo különlegessége az, hogy a Marvel Spotlight címkét kapta, ami azt jelenti, hogy bár az MCU része, önállóan is érthető és élvezhető. A teljes évad azonnal elérhető a Disney+ streamingplatformon, így a nézőknek nem kell heteken át várniuk az új epizódokra. Ezek a változtatások mind érdekes kísérletezéseket jelentenek a Marvel és a Disney részéről, de vajon sikerült-e újat és izgalmasat hozniuk a képernyőre?

Az Echo főszereplője, Maya Lopez, az Alaqua Cox által alakított karakter, akit korábban a Sólyomszem sorozatban ismerhettünk meg. Azonban könnyen megközelíthető azoknak is, akik nem követték a Marvel-univerzumot, mivel gondosan bemutatja és magyarázza az eseményeket, emlékezeteket emel át a Sólyomszemből. Cox, mint kezdő színésznő, elfogadható alakítást nyújt, de nem hoz díjnyertes teljesítményt.

A sorozat egyedi háttértörténettel szolgál Echónak, aki a vérvonalából származó képességekkel rendelkezik. Azonban ez a szálat kevésbé sikerült összefonni a nagyobb képregényes világgal, és néhány nézőnek problémát okozhat, hogy ez mennyire szükséges és értelmes a történet szempontjából. A karakter amerikai őslakos gyökerei és szuperképességei némiképp feleslegeseknek tűnnek, és nem hoznak igazi pluszt a sorozathoz.

Néha nehezen tartja fenn a néző figyelmét, a mellékkarakterek kevéssé kidolgozottak, és a főhős siketsége és jelnyelven való kommunikációja csak ideig-óráig érdekes. Az R-besorolás ismertetésekor merült fel a kérdés, hogy vajon szükséges volt-e, de a kevés véres jelenet ellenére a tartalom nem mutatkozott annyira felnőtteknek szólónak, mint amennyire vártuk.

Az Echo nem hozott forradalmi változásokat a Marvel világában, és bár voltak erőteljes akciójelenetek, ezekből sajnos keveset kaptunk. A Daredevil cameó sem hozott számottevő szerepet, csupán kis fan service elem volt a sorozatban. Összességében az Echo egy kísérlet az újdonságokra, de még nem mutatkozik új korszaknyitónak a Marvel Studios számára.