Ezért kellett sokáig győzködni az Éjszakai merülés rendezőjét

Nagy feltűnést keltett 2014-ben egy horror rövidfilm, amelyben valamilyen rejtélyes, egy úszómedence mélyén lappangó természetfeletti erő les áldozatára. Ebből született nagyjátékfilm, az Éjszakai merülés.

A rövidfilm felkeltette a műfaj két nagyágyúja, James Wan (Fűrész, M3GAN) és Jason Blum (Az ördögűző: A hívő) figyelmét, akik kapacitálni kezdték a rövidfilm alkotóját, Bryce McGuire-t, hogy készítsen egész estés mozit a történetből. Ő azonban kezdetben nem akart kötélnek állni. „Két-három évig csak a vállamat vonogattam – árulta el McGuire a ScreenRantnek. – Merthogy itt van ugyebár egy négyperces, klassz kis horror két szereplővel, egyetlen poénra kihegyezve. Hogy lesz ebből a klassz kis horrorból nagyjátékfilm? Aztán belegondoltam, hogy mégsem egypoénos anyagról van szó, mert sokkal több van a felszín alatt, ha kicsit megkavarjuk az állóvizet. Amikor már megvolt, merre tudjuk fejleszteni az ötletet, rögtön érdekelni kezdett a dolog. Kialakult a történet mitológiája, amely a maga univerzumában helyezkedik el.”

éjszakai merülés

Az Éjszakai merülés hőse egy baseballsztár (Wyatt Russel), aki gyógyíthatatlan betegsége miatt kénytelen visszavonulni. Vesznek egy házat, és feleségével meg két gyerekével rendbehozzák a lepukkant úszómedencét, hogy rekreációs és rehabilitációs célokat szolgáljon. Ezzel azonban elszabadítanak egy titokzatos erőt is, amely a ház titkos múltjából táplálkozik.

Hazai bemutató: 2024. január 4.

https://youtu.be/jnF1q2Pzmug