Szombathelyre megy a finn mikulás

Joulupukki, azaz a finn mikulás, csütörtök délután öttől vár minden kicsit és nagyot a Szombathelyi adventi vásárban.

December 7-én Szombathelyre érkezik a finn mikulás, Joulupukki – írja a nyugat.hu. Kedd délután pedig az önkormányzat közölte a legfontosabb információkat is a látogatással kapcsolatban.mikulás

Közleményükben azt írták:

  • a Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.
  • A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.
  • Ahhoz, hogy eljuss Joulupukkihoz, sorba kell állni! Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással! Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők!
  • A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.
  • A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítunk, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják!
  • Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott! Kérjük a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!

Ahogy azt a nyugat.hu megírta, a tájékoztatóban szerint a mikulás 17:00 és 18:30 között lesz a vásárban. A rendezvényen a rendőrség mellett polgárőr szervezet is jelen lesz, a szülőket így arra kérik, a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében.