FRANKO tejbár

Minden áldott nap elhajtok mellette, keserves kíváncsisággal leskelődve az utcáról, hátha megpillantok valami finomat útban haza felé, és ma végre megelégeltem a huzavonámat. Tettem egy kitérőt a FRANKO tejbárba és oh, boy!, fogok még máskor is.

A Franko tejbár a hét minden napján vár minket a Szilágyi Erzsébet fasor 65-ben kiváló kávékkal, levesekkel, pitékkel, vagy réteseivel. 

Kizárólag helyben készített, gondosan válogatott, kiváló minőségű alapanyagokból készült ételeket és italokat szolgálnak fel, amit állítólag szorgosan készít hátul a konyhában Gizi néni, Anikó néni, Erzsi néni és Marika néni. Sajnos egyikőjükkel sem találkoztam, de bármelyikük is készítette a spanyol pitét, annak utólag is küldök egy kézcsókot. Piterajongó vagyok, és idejét sem tudom már, mikor ettem ilyen finomat

Apropó pite, a választékban lehet kérni még zöldségeset, spenótosat és brokkolis-csirkéset, amihez mindenképp ajánlom a tejfölös öntetet. 

Érdemes végig böngészni az étlapot, mert nem csak a pultban lévő nyalánkságokból választhatunk. Minden nap más levest szolgálnak fel, lehet kérni menüben a réteseket, vagy a vanília öntettel körbe ölelt fahéjas csigát, de kipróbálhatjuk a Franko piadináját, grillezett, csirkés-sajtos szendvicsét és tonhalas wrapjét is. Aki könnyebb ételre vágyik kérjen mexikói quinoa salátát, koriander öntettel, de dönthet a chia pudingjuk mellett is. 

Szerintem nem túlzás, ha azt állítom, hogy innen mindenki fényesre nyalt tányért fog hátra hagyni maga után.