Highlights of Hungary – Interjú T. Danny-val

A 2024-es Highlights of Hungary nagykövetei már elkezdték felkutatni az újabb jelölteket, akik az ország bármelyik pontjáról, bármilyen területről érkezhetnek, itt csak a teljesítmény számít. Az idei nagykövetek legfiatalabb tagjával, T. Danny-vel is beszélgettünk, az énekes-rapper pedig arról is mesélt, hogyan tekint erre a szerepre, a vele járó felelősségre és milyen tervei vannak a Highlights of Hungary jelöltjeinek felkutatásában.

Highlights of Hungary Alumni
A Highlights of Hungary idei nagykövetei: Gyurta Dániel, Dr. Almássi Kitti, Lackfi János, Borbás Marcsi és T. Danny

Milyen érzések voltak benned, amikor megtudtad, hogy te is a Highlights of Hungary nagykövete leszel?

T. Danny: Egészen meglepődtem és ez a meglepődés minden pozitív értelemben értendő, ez egy nagy megtiszteltetés a számomra, akkor is azt éreztem és most is ezt érzem. Azért meglepő, mert ahogy az imént a bemutatkozásnál is mondtam, én egy fiatal srác vagyok, habár szerencsére nem tartom magam olyan fiatal gondolkodásúnak, de itt a Highlights-ban olyan emberek között állhatok és olyan emberekkel együtt dönthetek arról, hogy kik legyenek a jelöltek, akik miatt nekem ez rendkívül motiváló és megtisztelő. Ők már több mindent is letettek az asztalra és azt gondolom, hogy bár én is rajta vagyok egy bizonyos életúton, pályán, akár hogy is mondjam, szeretnék nyilván még eljutni elég messzire. Hosszú az út és nekem ez egy egészen inspiráló dolog.

Érzel ezzel a szereppel felelősséget? Milyen mértékűnek érzed?

T. Danny: Igen, nagyobbat, mint gondoltam, hiszen azért itt fontos alapelvek alapján kell dönteni a Highlights of Hungary jelöltejiről. Valószínűleg nagyon sok olyan helyzet adódik majd, amikor nehéz lesz választani, szerencsére azért a fiatalok, illetve az én korosztályom is felnéz bizonyos emberekre, bizonyos tettekre és azt gondolom, hogy ezek nemcsak számomra lehetnek motiválók. Nyilván elsődlegesen az a lényeg, hogy a fiatalokat sarkalljuk arra, hogy előre törjenek és nagyobbra és nagyobbra, én azt látom, hogy egyre több ilyen történés és pillanat van ebben a kicsiny országban is, úgyhogy nehéz lesz választani, de szerintem mindenképpen azok lesznek a jelöltek, akik méltán megérdemlik.

Milyen vonalon szeretnél elindulni a kutatásban?

T. Danny: Nehéz, de mivel fiatalabb vagyok, ezért lehet, de nem biztos, hogy én most egy kicsit a fiatal generáció felé szeretnék nyitni, ugyanúgy mindenki felé is, de szeretném őket bemutatni, szeretném ezt a korosztályt és a beléjük vetett hitemet bemutatni ezen keresztül, úgyhogy azt gondolom, hogy ők is megérdemlik a Highlights díj lehetőségét és szerintem biztosan így is lesz.

T Danny interju
Fotó: Leéb Ádám / 2022

Van már elképzelésed az ideális Highlights-jelöltről? Mi az, amit te mindenképp figyelembe fogsz venni?

T. Danny: Én is sok mindent hozok otthonról és sok mindent megtanítottak nekem a szüleim, én azt gondolom, hogy ezek az alapelvek, értékek, amik bennem is megvannak és hoztam otthonról, illetve megtanultam az évek során, szerintem azokat fogom keresni. Ezek olyan dolgok, amik nem csak otthonról, de jöhetnek a sportból, a közösségből is, ahol ezeket az ember megtanulhatja, persze ez egyedül sokkal nehezebb. Én azt gondolom, hogy ezek bár ritkák, de könnyen elsajátíthatók, legalábbis könnyebben, mint az ember gondolná.

Szerintem nagyon fontos maga a közösség és a közösség iránti kötelességtudat, hogy ne mindig a másik eltaposása legyen a cél, ne a versengésre törekedjünk meg a másokra való legyőzésre.”

Nekem, ami számít, az a családi értékek, a szeretet, az önmagunkba vetett hit és az a kitartás, ami egyelőre sok fiatalból hiányzik, nyilván azért is, mert még fiatalok és ezt meg kell tanulniuk, de szeretném, hogyha ebben tudnék segíteni nekik. A versenyzés önmagában jó, de inkább magunkkal szálljunk versenybe.

Elsődlegesen a zene világában szeretnél kutatni vagy kitekintenél más területre is?

T. Danny: Igen, én majdnem egy évtizede zenélek már, de legalább ugyanennyit, ha nem kétszer ennyit lesportoltam az életemből és éppen ezért nem tudok beszűkülni csak egy műfajra, ágra. Szeretnék a zenéből meríteni, de a sport felé is nyitott leszek, és a többi területen is rajta tartom majd a szemem.

Számodra van olyan ügy, amit különösen fontosnak tartasz és szeretnéd jobban beemelni a köztudatba?

T. Danny: Az UNICEF-fel közösen van egy küldetésünk, amiért elég sokan szeretnének tenni, és én is szeretném hozzátenni a magam részét, emellett is kiálltam már és ezután is ki fogok, ez pedig az anti-bullying. Ahogy korábban is említettem, nem az egymás eltaposása, bántása, az egymással való versengés kell legyen a cél, hanem hogy próbáljuk meg minél többet segíteni egymást. Ez főleg a fiatalok körében észlelhető és hogyha ezt időben nem csípjük el és nem tanulják meg a gyerekek, akkor ebből később nekik sokkal nehezebb lesz felállni.

A karriered szempontjából most milyen célokat tűztél ki?

T. Danny: Hát a siker egy elég tág és bonyolult fogalom, de ha a zenére leszűkítjük, akkor én azt gondolom, hogy azok a kitűzött célok, álmok elérése, amikért én mindig is küzdöttem, jelen esetben például nagyon szeretnék egy teltházas Budapest Parkot. Szeretnék majd később még nagyobb bulikon eseményeken és nagyobb helyszíneken megjelenni, most erről még nem árulhatok nagy titkokat, de majd még idén kiderül, hogy mik várnak ránk, most egyelőre a július 19-ei Budapest Park-koncertem az, amire teljes mértékben koncentrálok.

One thought on “Highlights of Hungary – Interjú T. Danny-val

Comments are closed.