Így lett a Hang nélkül előzményfilmje egyben a második rész eredettörténete is

Most már lassan jegyzetelni kell, ha lépést akarunk tartani a Hang nélkül-filmek univerzumának fejlődésével. Volt ugyebár a 2018-as nagy meglepetés.

A Hang nélkül kis költségvetésű kamaradráma volt, amelyben egy család a zörejek alapján tájékozódó földönkívüliek elől menekült. Hatalmas sikert aratott. Lett folytatása, ami még nagyobbat szólt. Hamarosan mozikba kerül a Hang nélkül: Első nap, amely a vérszomjas idegenek megjelenését mutatja be, sőt előkészületben van a Hang nélkül 3, ismét Emily Blunttal a főszerepben, azaz folytatódik a családtörténet.

De ne szaladjunk előre, egyelőre ott tartunk, hogy a Hang nélkül: Első nap rendezője, Michael Sarnoski pár dolgot elárult filmjéről az Entertainment Weeklynek, többek között azt is, hogy az előzménytörténet hogyan kapcsolódik a második részhez.

A Hang nélkül 2-ben Emily Blunt karaktere és gyermekei egy szigetre vetődnek, ahol túlélőkkel találkoznak. Köztük van egy titokzatos férfiú, akit Djimon Hunsou alakít. A karakter neve akkor még nem derül ki, de most, az előzményfilmben már közelebbről megismerjük őt, mert ő az, aki összeköttetést jelent a második rész és az előzményfilm között.

„Ez a karakter átéli az idegenek legelső, New York-i támadását, és azt hasznosítja később, amit itt megtanul – magyarázza Sarnoski. – Sokat megtudunk róla és a túlélőkről, ami azért fontos, mert ők azok, akik rájönnek, hogyan kell túlélni egy ilyen apokaliptikus támadást, de nem csupán technikailag, hanem lelki értelemben is.”