Mi a kő – borbár, étterem és vendégház

A Káli-medence varázslatos hangulatába szerelmes képzőművész, Trombitás Tamás, hosszú utat járt be, mielőtt létrehozta a Káli-medencei Borok Házát, ismertebb nevén a “Mi a kő-t”. Az ő története nem csak egy borászat létrehozásáról szól, hanem egy szenvedélyes életről, ahol az alkotás és a minőség iránti elkötelezettség az élet minden területét áthatja.

Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész volt, aki 2013-ban, a Káli-medence bámulatos szépségű tájába mélyedve, döntött úgy, hogy feladja korábbi életét a városi forgatagban. Egy kis falu, Köveskál nyugalmát választotta, ahol műhelyét létrehozva a természet és az alkotás összhangjában talált rá az igazi kikapcsolódásra.

A Mi a kő nem csupán egy étterem, borbolt vagy borbár; ez egy olyan hely, ahol az életmód és a művészet, a gasztronómia és a bor összeolvadnak. Az étterem nemcsak saját borászatuk, a Trombitás Borház palackjaival büszkélkedhet, hanem a környék borait is felvonultatja, beleértve a Pálffy, Liszkay, Ódor, Kőróka, Scheller, Fodorvin, Káli Kövek, Kaal Villa és másokat. Azok, akik szeretik a minőségi bort, itt a helyük.

Az étterem konyhája a szezonális alapanyagok iránti elkötelezettséget tükrözi. Havonta változó étlapjuk a friss és helyi alapanyagok széles skáláját felvonultatja, így minden évszakban különleges fogásokkal kényeztetik vendégeiket. A székelykáposzta és a töltött paprika őszt idéz, míg a késő őszi hónapokban a vadételek kerülnek előtérbe. A kreativitásukat pedig tovább fokozza a táblás ajánlat, ahol az aktuális ihlet, ötlet vagy éppenséggel az újonnan beszerezhető alapanyagok inspirálják a séfeket.

Az enteriőr egyszerűsége és otthonossága kiemeli a hely természetes és barátságos atmoszféráját. A fa székek és asztalok, a csipketerítők és a felújított fa bútorok mind az otthon melegét idézik, miközben a falakon Tamás képzőművész-barátainak alkotásai díszlenek. Minden részlet gondosan megtervezett, hogy a vendégek ne csak egy étteremben, hanem egy otthonos közösség részeként érezzék magukat.

A Mi a kő nem csupán egy gasztronómiai élmény; ez egy művészien kialakított, minőségi borokkal fűszerezett életérzés. Trombitás Tamás és felesége által megteremtett hely nemcsak a káli-medencei ízeket hozza el az asztalra, hanem a helyi értékek tiszteletét és a művészi kreativitást is. A vendégek itt nem csak ételt és bort fogyasztanak, hanem egy egész életérzést kapnak, ahol az élvezet és az elragadó szépség kéz a kézben járnak.

Az étterem nem csupán gasztronómiai élményeket kínál, hanem szálláslehetőséget is biztosít kedves vendégeinek. Az év minden napján rendelkezésre álló szobákkal és reggelikkel szeretnék teljessé tenni az itt töltött időt. A szobák bejárata az étteremmel azonos területen található, és gyönyörű kertbe nyílik, ahol a jó időben vendégek élvezhetik az árnyékos teraszon felszolgált reggelit.

Az éjszakázás lehetőségét két kétágyas és egy négyágyas szobával kínálják, így rugalmasan alkalmazkodva vendégek igényeihez. Mindegyik szobához kényelmes és modern fürdőszoba tartozik, hogy maximális kényelmet biztosítsanak. Az előtérben hűtőszekrény, televízió és olvasósarok is rendelkezésre áll, hogy otthonosabbá tegyék vendégek itt tartózkodását.

A reggeliző terasz nem csupán a friss levegőn való étkezés lehetőségét kínálja, hanem mesés kilátást is nyújt a környező tájra. A reggeli mellett a nappaliban és az étteremben is igénybe vehető az ‘à la carte’ étkezés, így vendégek bármikor élvezhetik a friss és ízletes fogásokat az aktuális étlapról. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, az étterem kínálata minden étkezést különlegessé varázsol.

2024-ben pedig a Taste Balaton résztvevő helyszíne.

One thought on “Mi a kő – borbár, étterem és vendégház

Comments are closed.