Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkját.

A Nürburgringen a benzinmotorral szerelt, új MINI John Cooper Works a brit prémiummárka dizájncsapata által tervezett, típus-specifikus álcázó karosszériafóliában tiszteleg majd az 1960-as évek motorsport-versenyein rajthoz álló klasszikus Mini ikonikus, vörös-fehér színsémája előtt.

Cooper Works

Az új MINI John Cooper Works 2024 őszén ünnepli világpremierjét, a MINI innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

A Mini Cooper S hatvan évvel ezelőtti, 1964-es Monte Carlo Ralin aratott történelmi győzelme előtti főhajtásként az új MINI John Cooper Works versenyautó a jellegzetes „37” logót viseli majd, e legendás mérföldkő emlékeként. Az embléma a MINI versenysikerekben gazdag motorsport-hagyományai előtt tiszteleg.

A 317-es rajtszámot viselő, új MINI John Cooper Works versenyautót a nürburgi székhelyű Bulldog Racing gurítja rajtrácsra az SP3T kategóriában.

Cooper Works

A versenypályára felkészített, MINI TwinPower Turbo benzinmotorral szerelt „MINI John Cooper Works PRO” versenyautóban tökéletes szimbiózis mentén egyesül a MINI ikonikus formanyelve és megbízhatósága a Bulldog Racing versenypályán felhalmozott tapasztalatával és szaktudásával.

A második induló a fekete karosszériafényezést és 474-es rajtszámot viselő, rajongott MINI John Cooper Works versenyautó lesz, amely a tavalyi nürburgringi 24-órás futamon elért dobogós helyezésével bizonyította rátermettségét a VT-2 kategóriában, megerősítve státuszát a hosszútávú megmérettetések egyik félelmetes versenyzőjeként.

Copper Works

A MINI rajongói és a vezetés szerelmesei egyre nagyobb várakozással tekintenek az új MINI John Cooper Works debütálására, amelynek jegyében június 1-2. között felejthetetlen bemutatóra számíthatnak a nürburgringi 24-órás futamon.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

One thought on “Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

Comments are closed.