Nyári táborok Pécsett – a jövő Banksy-jétől a történészpalántákig

Napközis táborokkal várja a gyerekeket nyáron a Zsolnay Örökségkezelő. A tematikában a művészet, a történelem és a természettudományok kapnak főszerepet.

A nyári programok, és a gyermekek lekötésére megoldást találni a szülőknek nem egyszerű, ebben nyújt segítséget a Zsolnay Örökségkezelő a nyári táboraival. Különféle tematikákra épülnek, így minden gyermek és szülő megtalálja a számukra megfelelő programokat.

Kortárs Junior nyári tábor – STREET UP

Gördeszkák és graffitizés – legálisan! A tábor ideje alatt street art kiállítások láthatók a Zsolnay Negyedben. A résztvevők a kiállításlátogatások mellett megismerkedhetnek olyan képzőművészeti irányzatokkal, mint a dadaizmus, az urban art, a mural, a skate art és a street art. A táborban központi szerepet kap az alkotás: a gyerekek lekövethetik a street artra jellemző munkák folyamatát és kipróbálhatják, milyen egy street artista bőrébe bújni! A tábort június 24. és 28., valamint július 8. és 12. között rendezik meg, és 8 és 13 év közötti korosztályt várják.

Kortars_Junior táborok
Fotó: ZsÖK

Jövőkód helytörténeti tábor

Az öt nap során Pécs más-más történelmi korszakaiba barangolhatnak a gyerekek: az ókor, a középkor, a török-kor, az aranykor és a jövő elevenedik meg a táborban. Nemcsak időben, hanem térben is bejárják a várost keresztül-kasul! Kalandok, izgalmak, rejtvények, történelmi és gasztronómiai utazás a föld alatt és a város felett. A helytörténeti táborra július 15. és 19. között kerül sor, a korosztály pedig 9 évestől 12 éves korig van meghatározva.

Jovokod táborok
Fotó: ZsÖK

Természettudományos kaland – nyári tábor a Zsolnay Negyedben

Planetáriumi bemutatók, Varázsóra kísérletek, csillagászati foglalkozás, játék a Labor- Interaktív Varázstérben, VR Univerzum, kézműves foglalkozás és sok más izgalmas program 5 napon át, a természettudományok varázslatos világában. Július 22. és 26. között várják a 7-10 éves korosztályú gyermekeket egy izgalmas kalandra.

Fotó: ZsÖK

Bármelyik napközis táborra esik a választás, a gyermekek kikapcsolódása és szórakozása garantált, mindez megfűszerezve a tanulás élvezetével, hiszen kreatívan, játszva sajátíthatják el az adott táborok által nyújtott információkat. A táborok segítséget nyújthatnak a nyári szünet alatt problémát sokszor okozó időbeosztásra, hiszen rengeteg szülőnek tud majd segítséget nyújtani ezekkel a megoldásokkal.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő közleménye. A címlapkép csak illusztráció!