Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, jelentette be a Sziget 

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadára érkezik a BRIT Awards-on idén „Global Icon” különdíjjal elismert, nem mellesleg tavaly évvégi, legújabb lemezének egyik daláért Grammy-díjat is bezsebelt legendás pop szupersztár, Kylie Minogue.

A hagyományos forgatókönyvtől eltérően ezúttal Csiszár Virág, a Sziget booking managere kezdte a fesztivál sajtótájékoztatóját, méghozzá egy nagy bejelentéssel.

Kyle sziget

„Az már korábbról ismert, hogy olyan nagy nemzetközi sztárokat láthatunk idén a Nagyszínpad headliner sávjában, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again. Ha pedig azt nézzük, hogy a korábbi sávokban fellép – mások mellett – Skrillex, Stormzy, Fisher, Raye,Janelle Monáe vagy akár Tom Odell vagy Louis Tomlinson, láthatjuk, hogy rendkívül sokszínű és erős programja lesz az idei Nagyszínpadnak. Nagy örömmel jelentem be, hogy ehhez a sorhoz csatlakozott – a nyitónap főfellépőjeként – az ausztrál szupersztár, Kylie Minogue

– mondta Virág.

A többszörös platinalemezes Kylie Minogue karrierjének újabb fénykora vette kezdetét 2023 nyarán a “Padam Padam” című slágerének köszönhetően. A Grammy-t is elnyert dal Kylie legfrissebb, ’Tension’ című albumán hallható, mely a kritika szerint „telis-tele van csillogó, ellenállhatatlan, könnyen fogyasztható dalokkal, amelyeknek egyetlen célja, hogy a hallgatót szerelemre és táncra bírja, ha nem is mindig ebben a sorrendben”. Az új album a visszatérés örömét árasztja, mely Kylie jól ismert erősségeit mutatja be énekesként, dalszerzőként és popzenei előadóként egyaránt. A világhírű popsztárnak a zenei világra gyakorolt jelentős hatását egy komoly elismeréssel is díjazták: Kylie Minogue kapta idén a BRIT Music Awards “Global Icon” különdíját, melyet az “igazán kivételes művészeknek” – legutóbb 2021-ben Taylor Swift kapta – ítélik oda. A Globális Ikon-díjat Dua Lipa adta át Minogue-nak, aki “a pop örökös királynőjeként” említette őt.

Csiszár Virág, a Sziget booking managere a nagy helyszínek bemutatásával folytatta, így sorra vette a Nagyszínpad, a Revolut Színpad, a Bolt Party Aréna és a Colosseum neveit.

„A Nagyszínpad headliner felhozatalában tehát ott lesz az első napon az új lemezével érkező szupersztár, Kylie Minogue, majd generációjának egyik legsokoldalúbb előadója, Halsey, az Oasis első lemezanyagával érkező Liam Gallagher, a hatalmas show-jairól ismert szupersztár DJ, Martin Garrix, a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, valamint a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again...”

– mesélte a booking manager.

A Nagyszínpad korábbi sávjában olyan nevek sorakoznak, mint a brit hip-hop kulcsfigurája, Stormzy, a minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájából ismert Louis Tomlinson, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, a szcéna egyik legkeresettebb tehetsége, Fisher, az elektronikus zenei Grammy-rekorder, Skrillex, valamint az amerikai popdíva, Bebe Rexha, aki olyan slágerekkel érkezik, mint az ‘In the Name of Love’, az ‘I’m Good’ vagy a ‘Me, Myself & I’. A délutáni sávokban pedig – mások mellett – már biztos, hogy jön a Szigetre Tom Odell, Joker Out, Yves Tumor, Becky Hill vagy Raye.