Premier Kultcafé: az újjászületett mozi

Kárász Róbertnek köszönhetően egy régi ismerős feltámadt Budapest szívében, az Üllői úton. A Vörösmarty mozi ezúttal viszont nem csak művészmozi, hanem kávézó, pékség, étterem és ’kultúrplac’ is egyben.

Kárász Róbert Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványának ötletével kezdődött minden, aminek Törőcsik Mari, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő is lelkes támogatója és alapítója lett. Ezzel a minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági aukcióval járulnak hozzá a sérült emberek munkahelyteremtéséhez, amiből aztán egyenesen következett a Premier Kultcafé megszületése is. Ez az első olyan kávézó és kulturális-közösségi tér, ahol megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak.

Filmvetítésekkel, komolyzenei estekkel, akusztikus koncertekkel, stand up comedyvel, irodalmi estekkel, vagy zártkörű céges rendezvényekkel, kiállításokkal várnak minket, ha nem csak a kávé és a finomságok iránt érdeklődünk. A filmklub keretein belül hagyományosan játék- és dokumentumfilmek váltakoznak. Minden vetítés után beszélgetést tartanak a műről a készítőkkel és filmes szakemberekkel.

A hely hangulatos, a töltött bundás kenyér a legjobb, amit valaha ettünk, a személyzet pedig édesebb a sajttortájuknál is.

Ez az ezerarcú hely képes minden kívánságot kielégíteni, célja nem a haszonszerzés, hanem a jótékonyság és programjaival egy kis színházéval vetekszik. A cikk írója törzshelyévé avanzsálta, aki keresné, itt megtalálja.

[Best_Wordpress_Gallery id=”146″ gal_title=”Premier Kultcafé”]

Képek: Premier Kultcafé