Rakwa Cafe

Jó, de lehetne jobb. Belefut az ember néha-néha egy kecsegtető helybe, amiben meg van a potenciál, mégis van mit csiszolni rajta.

A Rakwa Cafe a Csengery és Szondi utca sarkán nem rég nyílt sarki kávézó, ahol libanoni különlegességekkel várják a szeretett vendégeket. A különlegességekből én sajnos nem sokat láttam, szombat 13 órakor már elfogyott minden, ami egyébként jelentheti a kávézó népszerűségét is. Maradt még kávé, brownie, sör és tömény, az esti nyolcas nyitvatartásig végülis ennyi is be tudja vonzani a maga célközönségét.

Maradtam a cappuccinonál, valamivel viszont nagyon összezavarhattam a kiszolgálót. Elviteles pohárba kértem a kávét, de szóltam, hogy le ülök vele a galérián kicsit. Rögtön utánam jött egy külföldi pár, kértek ők is két kávét, majd le ültek mellém odafent. Nem sokára hozták is nekik, amit kértek, felém csak annyi kérdés hangzott el, hogy le jövök-e a cappuccino-ért, vagy felhozzák?

Ezen jót nevettem magamban. Őszintén. Felháborodás nélkül lementem a “motyómért” mosolyogva és közben trécseltem a hölggyel, szegény még csak három hete dolgozott ott, úgy hogy biztosan boldog volt, amiért még engem is meg kapott a nyakába. 

Kérdeztem, hogy a bejárat melletti omlott vakolat a dizájn része, vagy még javításra vár? Nem tudta sajnos megmondani. Faggattam picit a menüről, mert se étlapot, se honlapot nem találtam, ahol kutakodhattam volna, de itt is megakadt a beszélgetés. Mondom, jól kifogott engem a harmadik hetén. 

Tetszett egyébként a galéria kialakítása, a könyv oldalakból kreált tapétaval, festményekkel és kényelmes székeivel. A plafonból csüngő vezeték, a koszos hármas elosztó már nem annyira.

Mindenesetre már most kellemes a hangulata, biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is.