Hot Dog To Go: egyszerűen jó

Éberen sétálgassatok a fővárosban, mert komolyan mondom, hogy a finom street-food ételek, mintha nevükkel ellentétben, direkt bujkálnának az utcákon, lásd: a hot dog.

A hot dog az egyik kedvenc street food ételem, bár a Hot Dog To Go esetében nem beszélhetek a szószoros értelmében street food-ról, mert nekik van üzletük, de mégis csak ez a kategória.

Véletlenül botlottam a helybe. Az egész nyarat végig panaszkodtam, hogy nem találok egy hot dog-os bódét, standot, büfécskét, vagy akár egy pasast kint a sarkon, aki felőlem a zsebéből is előhúzhatna egy hot dog-ot (dráma), csak ehessek már!

Hot Dog To Go kínálata

Négy évvel ezelőtt kijutottam két hétre New York-ba, ott tíz méterenként állt egy stand. Reggel 6-tól délelőtt 10-ig fánk, szendvics és kávé árúsok voltak, 10-től este akárhányig hot dog-osok töménytelen mennyiségben.

Ez tetszett.

Ha megéheztem 1 percen belül hot dog-hoz jutottam. Túl sokszor írom le, de nem tudom, mi a megfelelő szinonimája. Meleg kutya?

Szóval azóta, az elmúlt négy évben összesen, ha kétszer akadt az utamba egy-egy meleg kutya stand itthon, azok is max fesztiválon. És ez fáj, gyerekek. Mindenevő vagyok, szeretem a pikáns és komplex ételeket, de az egyszerű és gyors kajákat is, csak utóbbi ne franchise legyen, mert a könyököm jön ki. Egyébként is háborút indítottam a multik ellen. Minek álljunk be a kígyózó sorba ebédidőben megkapni ugyanazt a gyrost, hamburgert, vagy pizzát, amit már 30 éve eszünk? Néha-néha feldobnak egy új nevet a termékeiknek, McHízol, Diabétes King stb., de lényegében ugyanazokat az ízeket csócsáljuk. A hot dog se váltja ki a salátát, persze, de az is biztos, hogy nem három éve csomagolt hozzávalókat használnak itt.

Szóval. Hol tartottam? Ja, igen: Meleg Kutya Elvitelre!

A Jókai téren találjátok meg őket, egy turista iroda alatt. Sajnos a belső helységben öt ember már tömeg, de a hot dog-hoz nem kell evőeszköz. Megkapod és már mehetsz is vele utadra.

Kértem egy amerikait, jól megtömve mindennel.

“Minden mehet?” – kérdezte a hölgy.

Minden! Az uborkás üveg is, van referenciám, amerikábú gyüttem, tudom mit csinálok. 

Dehogy tudtam. Egyszerű, de nagyszerű. Nem gurultam utána, de jól laktam. A buci friss, a virsli meg virsli, ezt nem kell túlcifrázni. Azt kérsz bele, amit csak akarsz, van vegán opció, bio csírával és ott van a központban, mindenhez közel (szerencsésebbeknek). Szükségem lenne rájuk a város két másik pontján is, úgy hogy muszáj bejuttatnom őket a köztudatba.

Megugrották nálam a new york-i mércét, viszont az amerikaikkal ellentétben a Hot Dog To Go-nál a kávé is finom és (bibibí) van rétes is, sör is. Elvégre ez itt mégis csak Magyarország!

One thought on “Hot Dog To Go: egyszerűen jó

Comments are closed.