Májusban a mentősöket, a tűzoltókat és a katonákat is ünnepeljük – Könyvajánló mentőrajongó gyermekeknek

Májusban a tűzoltók, a mentők és a magyar honvédség napját is ünnepeljük – ennek apropóján májusi könyvajánlónkban a legkisebbek számára is izgalmas olvasni- és lapozgatnivalókat ajánlunk. A köz szolgálatáért dolgozók munkáját május 31. és június 2. között ismét kedvezménnyel köszöni meg a Libri.

„Tüzoltó leszel, s katona” – nemcsak József Attila Altatójának kis Balázsa, de sok más kisgyermek is gyakran ábrándozik arról, hogy felnőtt korában mentősként, tűzoltóként, netán rendőrként vagy katonaként mások szolgálatát válassza hivatásául.  

Könyvajánlónkban e különleges szakmák iránt rajongó gyerekek számára gyűjtöttünk olvasni- és lapozgatnivalót, ugyanakkor a közszolgálatban dolgozók áldozatos munkáját a Libri május 31. és június 2. között ismét egy 20%-os, bármely Libri boltban érvényesíthető kedvezménnyel kívánja meghálálni.

A LIBRI KÖNYAJÁNLÓJA GYEREKEKNEK

Mentősereg
Itt egy rendőrautó, ott egy tűzoltókocsi – de vajon kik utaznak ezekben a járművekben? A színekben gazdag keménytáblás lapozót a három év alatti gyerekeknek ajánljuk. A könyv fejleszti a gyerekek szókincsét, megfigyelőképességét, valamint – szinte észrevétlenül – finommotorikus képességeiket is.(Mimorello Kiadó, 2022)

Sárközi Judit: Mentős Misi
Mentős Misi szirénázva a segítségedre siet, ha bajban vagy – igazi hősként ugyanis erre tette fel az életét. De Misi akkor is hős, ha épp nem a mentőautóban ül: etetőt épít a madaraknak, a tihanyi visszhangról mesél a gyerekeinek, és megtanítja az ovisoknak, hogyan kell mentőt hívniuk.
A Mentős család mindennapjaiban fontos szerepet játszanak az ünnepek és a történetmesélés, a két óvodás gyerkőc, Maja és Misu pedig éppen olyan kíváncsiak, mint azok a gyerekek, akiknek a mesék szólnak.
(Kalliopé Kiadó, 2021)

Sárközi Judit: Tűzoltó Tomi
Nemcsak a mentősök, de a tűzoltók is igazán menők, elszántak és kitartók. Tűzoltó Tomi erdőtüzet olt, kidőlt fát darabol, lángoló autót hatástalanít – és közben kirándul, családi programokat szervez, sarkában az imádott és cserfes Mentős gyerekekkel, Majával és Misuval.
(Kalliopé Kiadó, 2023)

Susanne Gernhäuser: A járművek világa – Tűzoltók
Mi történik a tűzoltóságon? Milyen járművekkel, milyen felszereléssel sietnek a lánglovagok a kigyulladt házakhoz? Hogyan mentik meg a cicát a tetőről, és mit kell tenniük a baleseteknél, vihar- és árvízkároknál? A kötetből a tűzoltópalánták választ kapnak számtalan kérdésre, miközben játékosan tanulják meg a legfontosabb tudnivalókat a tűzoltók munkájáról, felszerelésükről és a tűzoltó járművekről.(Scolar Kiadó, 2022)

A közszolgálati dolgozók május 31. és június 2. ismét 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a Libri boltjaiban.
A kedvezmény nyomtatott könyvre és hangoskönyvre az ország bármely Libri könyvesboltjában és a libri.hu felületén egyaránt beváltható. Igénybevételére vonalkóddal lesz lehetőség, amelyet hírlevélben kapnak meg a közszolgálati szervek, akiket közvetlenül is értesít a Libri. A részletekről emellett a boltokban is érdeklődhetnek a vásárlások alkalmával.

A Libri Könyvesboltok közleménye és címlapképe