Punk Restaurants: vad és merész

Franz Pichler executive séf miután magába szívta Franciaország, Svájc és Németország Michelin csillagos éttermeinek tapasztalatát, úgy döntött megeteti velünk is, amit főzött.

Anne SophiePic, Christian Bau, Harald Wohlfahrt, és Wolfgang Puck voltak a mesterei. Mostanra viszont a saját útját járja, legnagyobb szerencsékre épp itt, Budapesten a Dob utcában.

Több, mint egy évtizednyi munka után úgy döntött, hogy saját ízlése szerint modern és forradalmi  éttermet kreál. Ebből sült ki a Punk Restaurants. A nemzetközi ízek és helyi alapanyagok ihlette Franz séf ételei merészek és ötletesek. A hangsúly a faszén grillen való főzésen van, amely sok ételének egyedi és páratlan ízt ad. Az élelmiszerek és az innováció iránti szenvedélyével Franz a globális ízek harmonikus fúzióját hozta létre, amely félelmetesen betalál.

Olasz Burrata pirított fenyőmaggal, Norvég Lazac Tataki kapribogyóval és snidlinggel, megfejelve mindezt egy harmincöt napig érlelt rib eye steakkel. Ha esetleg valaki mégis a hétköznapit választaná, még mindig dönthet a Házi „Fat Boy” Burger mellett, vörösboron karamellizált lilahagymával és aoli szósszal, szóval a „hétköznapi” jelzőt máris kidobhatjuk a kukába.

A Punk Restaurants élére állítja a hagyományos fine-dining fogalmát friss, dinamikus és élénk konyhájával. Aki ki szeretné próbálni, az mondjon búcsút a fojtogató formalitásoknak, és fogadja be a merész ízeket, mert a végén még bele fog fulladni az ízmámorba, amit itt átélhet.