Samsung Galaxy S24: Izgalmas fejlesztések várhatóak

A Windows Report kiszivárogtatta az új hivatalos Samsung-képeket, amelyek bemutatják a Galaxy S24 Ultra új, laposabb kijelzőtervezését. Ez megerősíti a Twitter / X felhasználó David Martin korábbi kiszivárogtatását, aki kézi képeket posztolt az állítólagos új S24 Ultra-ról. A képek egyértelműen élesebb kijelzőszéleket mutattak, hasonlóan az idei év elején történt változásokhoz a szokásos S23-hoz képest.

Mint az előző hónapban beszámoltunk róla, várhatóan az új telefonokon a Samsung on-device generatív AI szoftvert fogja bemutatni, amely a vállalat Gauss modelljét használja. A ma kiszivárgott információk szerint a S24 készülékek használni fogják a technológiát az üzenetküldő alkalmazások valós idejű fordítására, és több tucatnyi nyelven. Októberben a Samsung bemutatott egy új AI hajtotta „Zoom Anyplace” kamera keretet, amelyet a Qualcomm AI motor hajtott meg.

Szintén ma az Android Authority felfedezte, hogy az FCC nemrégiben közzétett fő processzor- és modem-specifikációkat a S24 sorozathoz. Habár a bizottság nem nevezte meg egyértelműen a chipet, az információk azt mutatják, hogy a S24, S24 Plus és S24 Ultra mindegyike Qualcomm modemekkel rendelkezik a Smart Transit funkcionalitással. A kombináció azt sugallja, hogy minden S24 modellt, legalábbis az Egyesült Államokban, az új on-device AI-képes Snapdragon 8 Gen 3 chipekkel felszerelnek. Azonban még mindig fennáll az esélye annak, hogy a szokásos S24 nemzetközi változatai az előző évekhez hasonlóan Samsung saját Exynos processzorokkal és modemekkel rendelkeznek.

A laposabb kijelző és a gyorsabb processzor mellett a S24 Ultra további fejlesztéseket is kap. Ide tartozik egy titánváz, egy fejlettebb 50 MP-es 5x optikai zoomos kamera, jobb párologási kamra hűtés és Wi-Fi 7. A Windows Report által kiszivárgott többi specifikáció azt mutatja, hogy az új telefon nem túl különbözik az előző S23 Ultra modelltől. Úgy tűnik, hogy a S24 Ultra továbbra is 6,8 hüvelykes Quad-HD kijelzővel rendelkezik, 120 Hz-es frissítési sebességgel, hasonló tárolási lehetőségekkel, 12 GB RAM-mal és 5.000 mAh-s akkumulátorral.

Ugyanakkor a szokásos Galaxy S24 és S24 Plus modellek tervezése hasonlóan néz ki, mint az S23 változataik, amit szeptemberi szivárgások korábban megerősítettek. Azonban új színes befejezéseket kapnak, mint például az onyx fekete, márványszürke, kobaltlila és borostyán sárga. Különösen érdekes, hogy az új Ultra ezúttal színválasztásokat kínál, amelyek illeszkednek a szokásos S24 telefonokhoz. A kiszivárgott részletek alapján egy nagyobb, 6,7 hüvelykes Quad-HD kijelző, nagyobb, 4.900 mAh-s akkumulátor és a S24 Plus-hoz 12 GB RAM-bővítés várható. A szokásos S24 azonban kisebb méretű, 6,2 hüvelykes kijelzővel és 4.000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

A Samsung hivatalosan még nem jelentette be a Galaxy S23 okostelefonja utódját, amit idén év elején mutattak be. Ami a kiszivárgott részleteket illeti, ezeket a telefonokat várhatóan jövő év elején jelentik be egy Samsung Unpacked eseményen. Tekintettel az innovatív funkciókra és izgalmas fejlesztésekre, amiket a Samsung Galaxy S24 sorozat ígér, érdemes figyelni a hivatalos leleplezésüket.