Vivina’s Café & Roastery: Ha egy korty, vagy falat nyugalomra vágysz

Prémium minőségű kávé, különleges ízek, családias légkör: a Vivina’s Café & Roastery-ben egyikből sincs hiány. Az otthonos környezetnek és a vidám hangulatnak hála szinte Stars Hollowban érezheted magad, miközben a legminőségibb ételek és italok közül válogathatsz. Vigyázat: az újragondolt túrógombócukat képtelenség kiverni a fejedből!

A Szerb utca 17-19. szám alatt található Vivina’s Café & Roastery-be belépve – sőt, már annak környékére érve – különleges hangulat keríti hatalmába az embert. Talán ellentmondásnak tűnik, mégis igaz: a belvárosi nyüzsgéstől nem messze – a Kálvin tértől és a Fővám tértől mindössze öt percnyi sétára – elhelyezkedő kávézó a nyugalom szigete. Kint az utcára néző, jó időben igen népszerű és elképesztően hangulatos terasz-, bent pedig barátságos belső-, és egy nagyon otthonos galéria várja, hogy itt bújj el a mindennapok zaja és gondjai elől.

Kávé – és nemkávé, azaz egyéb alternatívák: szenvedély minden kortyban

A Vivina’s csapata kávéit saját pörkölésű kávébabból, magas szakértelemmel készíti – a minőség itt kulcsfontosságú, és vitán felül áll. A Vivina’s-ban kapható espresso-k, cortado-k, americano-k, vagy batch brew-k népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ottjártamkor több törzsvendéggel is találkoztam, akik jókedvűen tértek be a kávézóban, és egyszerűen csak a “szokásost” kérték. A választék – amellett, hogy a jelek és saját tapasztalataim szerint is igencsak meggyőző -, meglehetősen színes is, így a kávébarátok biztos megtalálják a kedvükre való italt, legyenek akár a cappucino, a flat white, vagy épp a doppio rajongói.

Vivina's
Matcha latte (saját fotó)

Bár a kávé körül az idők során valóságos kultusz alakult ki – egyesek szerint nem egyszerű ital, hanem egyenesen közösségépítő eszköz -, én mégis jóideje hadilábon állok vele, így talán eretnekségnek tűnhet, de a Vivina’s-ban tett látogatásom alkalmával egyéb alternatíva után néztem, és egy mára már szinte klasszikusnak számító nemkávéra esett a választásom: a matcha lattéra. Hogy jó döntésnek bizonyult-e? Ó, de még mennyire! A nagy csésze zöld ital nem csak ránézésre volt elképesztően gusztusos, de az ízélmény sem maradt el a vizuálistól. A házigazdák ajánlására – és saját preferenciáim okán – zabtejjel kértem, és azt kell mondanom: ez a laktózérzékenyek számára is fogyasztható verzió valóban megéri az – egyébként teljesen korrekt – árát.

Brunchban is erősek – Ne hagyd ki életed túrógombócát!

Bár a Vivina’s Café & Roastery fő fókusza a kávékra esik – különleges szemes kávéikat akár meg is vásárolhatod -, a minden nap elérhető brunch is igazán izgalmas kulináris kalandokat kínál. Akár az édes-, akár a sós finomságokat kedveled, a nemrégiben frissült étlapon biztosan találsz kedvedre valót. Egy napsütéses, teraszon elfogyasztott brunchoz kiváló választás lehet a Vivina’s Signature Benedict (muffin, rántott sous vide tojás, hollandi mártás, és friss zöldek), vagy bármelyik grill szendvics, vagy toast, amitől már akkor is beindul az ember nyálelválasztása, ha csak elolvassa, mit tartalmaz az ajánlat. Ottjártamkor mégis valami édesre vágytam, és hamar megakadt a szemem “A Túrógombócon” – hamarosan pedig azt is megértettem, miért nem egyszerűen “túrógombócként” szerepel az étlapon, kisbetűvel, névelő nélkül.

Vivina's
A Vivina’s túrógombóca (saját fotó)

Még gombócból is sok” – hangzik a szólás, amit igazán sosem értettem, szerintem ugyanis gombócból a sok is kevés: pláne, ha a Vivina’s istenien újragondolt túrógombócáról van szó, A Túrógombócról, ami után, ha nem lett volna illetlenség, legszívesebben mind a tíz ujjamat megnyaltam volna. A mandula crumble-be forgatott túrógombóc tejföllel, citrus géllel, eperrel és répa chipsszel (ó, az a répa chips!) egészen különleges ízélményt nyújt: míg felfedezed benne a gyermekkorba visszarepítő, ismerős ízeket, a túrógombóc utánozhatatlan jegyeit, addig a modern, izgalmas megoldások teljesen új világba kalauzolnak el.

Evés közben mindössze két dologra tudtam gondolni. Egyrészt arra, hogy vajon mi a bölcsebb döntés: ha az utolsó falatnak egy kanál túrógombócot-, vagy egy darabka répa chipset hagyok meg, másrészt pedig arra – ez valószínűleg az aktuális közéleti témáknak köszönhető-, hogy ha ez a túrógombóc indulhatna bármilyen választáson, egészen biztosan rá szavaznék. (Az utolsó falat végül egy répa chips volt, ami tökéletes lezárása volt egy még tökéletesebb brunchnak, de a kíváncsiság kedvéért biztosan visszatérek még, hogy kipróbáljam, mi történik, ha a gombócot választom.)

Színes kínálat, szuper hangulat, korrekt árak = tökéletes választás

Mindent összevetve azt gondolom, a Vivina’s kiváló választás, akár barátnős brunchra-, meghitt randira-, vagy csak egy egyedül elkortyolgatott kávéra vágynál. Itt barátságos mosollyal fogadnak, a kiszolgálás kifogástalan, ahogy a séf munkájáról is csak elismerően tudok beszélni. A hangulat valóban családias, többen szinte “hazajárnak”, az árak pedig teljesen korrektek, ár-érték arányban különösen megéri náluk fogyasztani. A kávézó kínálata mindemellett meglehetősen változatos, a magas minőség mellett pedig itt fontos szempont, hogy ezek a finomságok bárki számára elérhetőek legyenek: glutén-, és laktózmentes változatban is kérheted a neked tetsző ételeket és italokat.

Miközben a földszinten, az ablakban ülve kortyolgattam matcha lattémat, arra gondoltam, ilyennek képzelek egy ideális péntek reggelt. Ez a hely tényleg a nyugalom szigete. A Vivina’s-ba jó ötlet betérni egy kávéra – vagy nemkávéra -, brunchra, esetleg egy-egy náluk helyet kapó különleges eseményre – mint amilyen például a Sárgabögre őszi fesztivál -, melyekről mindig hírt adnak Instagram oldalukon, így, ha nem akarsz lemaradni, érdemes bekövetni!

One thought on “Vivina’s Café & Roastery: Ha egy korty, vagy falat nyugalomra vágysz

Comments are closed.