Tuk Tuk bár-egy hörpintés mitológia

A Tuk Tuk bár egy mitologikus utazásra hív benneteket, ahol a koktélokon keresztül barangolhattok az ázsiai kultúra rejtelmeiben.

Tuk tuk bar

Tematika

A Tuk Tuk bár tematikájában megidézi a keleti kultúra hangulatát, mint berendezésben, mint kínálatban. Bár itt is megtalálhatók, az alap koktélok és rengeteg féle Gin-tonic össze állítás, mely kedvezményesebb áron elérhető, mintha az ember magának állít össze egy shot gint egy opcionális soft drinekkel. Ezek a párosításokat nyilván kutató munka előzte meg, annak érdekében, hogy a vendég a lehető legjobb végeredményt kaphassa az ital választás során.

Ám a különlegesség még is csak az, hogy a tizenkét signature koktél tizen két istenség nevét viseli. A koktélok nem csak nevükben viselik az istenséget, hanem annak jellemzői is be épülnek a koktélba, mint íz, mint látvány tekintetében. Az istenségek pedig:

 1. Yidi- A bor és az alkohol istene a kínai mitológiában.  Nagy Yu uralkodása alatt ő volt az a sörfőző, akit a bor feltalálójaként könyveltek el . 
 2. Hotei- A bőség és a jó egészség kövér, boldog istene.
 3. Bai Mudan- A csábítás istennője.
 4. Caishen- A Pénz és a gazdagság istene.
 5. Mazu – A szerelem isten.
 6. Kichijoten- A szépség istennője.
 7. Taotie- A félelmetes fenevad, falánk étvággyal.
 8. Fukurokuju- A boldogság, a vagyon és hosszú élet istene.
 9. Pangu- Isten, aki megalkotta a világot a káoszból
 10. Kama- Az erotikus szerelem, a vágy a gyönyör istene.
 11. Hachiman- A háború istene.
 12. Shiva- A Legfelsőbb Isten, a Gonosz elpusztítója.

A Tuk Tuk bár mitológia tematikája gyakorlatban

A Tuk Tuk bár managerétől meg tudhattuk, hogy a koktélok nem csak nevükben viselik az istenségeket, hanem a koktélok reprezentálják is az isteneket. De hogyan is kell ezt elképzelni? A helyszínen egyeztettünk egy időpontot a Kama istennel, aki a szerelem a vágy és a gyönyör istene. Ital formájában jelent meg és egy Y pohárban szervírozták. A koktél érdekessége, hogy maga az ital egy sárgás színű édesebb barackos íz világú egy hatalmas jéggel a közepén, melyen a bár logója látható, piros színnel átitatva. Mellette egy szép kis lilás virág díszítésnek.

A koktél így magában már gusztusos és figyelem felkeltő volt, de, ahogyan ittam belőle a piros szín elkezdte megszínezni az italt és ahogyan a szerelem és a vágy hatja át a testünket, úgy hatotta át ez a rózsaszínes árnyalat is magát az italt. Azt gondolom ez az összeforrás szimbolizálja két lelek össze olvadását is a szerelem jelensége során. És azt hiszem mondhatom, hogy én magam is szerelembe estem ezzel a koktéllal.

Az atmoszféra, a díszletek, sőt még az illat is az igazi ázsiai hangulatot idézi. Mivel a hely maga nem túl nagy van az egésznek egy olyan hangulata, mintha egy tokiói titkos elit klubba térnél be, amiről csak a társadalom kémje tud. Talán a vörös kordon miatt, vagy mert a képekkel díszített falak és a füstölő illata, melyre Markarián Tamás a bár üzletvezetője külön hangsúlyt fektet. Sőt még a kis szobrok is hazájukból lettek importálva, de a személyes kedvencem a falon lógó maszk, mellyel egy kortárs művészt támogatnak.

Ha átszeretnéd élni ezt az autentikus Ázsiai élményt, kiváló szakemberekkel, remek koktélokkal és egzotikus atmoszférával, akkor mindenképpen látogassatok el a Tuk Tuk bárba, akár egy randi, akár egy barátos este keretein belül. Mindenképpen megéri és nézzétek meg mi rejlik a maszk mögött.