Különleges adventi városnéző séta Hévízen

Ünnepi fények, hagyományok és a fáklyák meleg fénye kíséri végig a különleges városnéző sétát Hévízen, amely a téli időszak varázsát hozza el számunkra. Ezen az egyedülálló élményt, ahol Szabó Lőrinc szavai elevenednek meg: “hogy füstöl a csúzló csodató sárkánytúrta, büdössár krátere a téli fák közt!”

A hangulatos fáklyás séta során visszarepülünk az időben, hogy megismerjük Hévíz történelmét, és felfedezzük, miként alakult át a Hévízi-tó környéke az évek során. Miért fürödtek csak nyáron az első vendégek a tóban, és mikor kezdődött a téli fürdés a tavirózsák között? A sétán keresztül belemerülhetünk a régi idők vadregényes helyszíneibe, és megtudhatjuk, hogyan jártak ide a korabeli vendégek a mocsáron átvezető úton.

Szó esik az elfolyó meleg vízről, és arról, hogyan alkalmazták azt elődeink. Kiderül, mi rejtőzik a sötét mocsár mélyén, és milyen szokások, hiedelmek kapcsolódnak az év legsötétebb hónapjához. Mi az a regölés, és milyen népszokások kötődnek az adventi ünnepkörhöz a Zala vármegyében?

Az érdekfeszítő sétát Csorja Krisztina idegenvezetésével tehetjük meg, aki számos érdekes történettel és helyismerettel rendelkezik. Az útvonal könnyű, mindössze 2 km hosszú, és 1,5 órás időtartamot foglal magába.

Program Részletei:

  • Találkozó helye: Tourinform Iroda (Rákóczi u. 2., +36 83 540 131)
  • Idegenvezető: Csorja Krisztina
  • Séta Időtartama: 1,5 óra
  • Táv: 2 km, könnyű túra
  • Részvételi Díj: 2900 Ft/felnőtt, 2500 Ft/gyerek
  • Előzetes Regisztráció: Szükséges, jelentkezés a Hévízi Tourinform Irodánál: +36 83 540 131

Ne hagyja ki ezt az adventi sétát, ahol a fények, a történelem és a téli varázslat együtt alkotnak felejthetetlen pillanatokat! Előzetes regisztrációval biztosíthatja helyét ezen a különleges utazáson.