Magazin
Szereted a spanyol konyhát? Forr a véred, ha latin muzsikát hallasz, és összefut a nyál a szádban, ha megcsap a churros illata? Akkor május 9. és 11. között helyezd székhelyed a belvárosi dzsunglbe – a Botellón Teraszra -, mert ismét itt a Spanish Food Festival! A szervezők ezúttal is a spanyol gasztronómia legjavát hozzák el a résztvevőknek: lesznek itt ételkülönlegességek minden mennyiségben, jéghideg SANGRÍA frissítők – már elő is kaptad a naptárad, ugye? – és persze vérpezsdítő élő zene, úgyhogy fel a sombrerokkal, mert indul a spanyol gasztronómia ünnepe, kezdődik a fiesta!
A talpalávalót a DOS COYOTES húzza – minden nap este 6 és 10 óra között -, az étlapról pedig nem hiányozhatnak majd a legínycsiklandozóbb spanyol ételek és a legfinomabb déli italok sem: a legismertebb mind közül talán a Sangría, ami egy eredeti spanyol, bor alapú, édes-gyümölcsös bódulat. Fogyasztása jéghidegen, óriási mosollyal az arcon ajánlott – a Botellón Teraszon gondoskodnak róla, hogy a Spanish Food Festivalon elfogyasztott italodból egyik összetevő se hiányozzon! Ha attól félnél, hogy ez az egyébként alacsony alkoholtartalmú ital a fejedbe száll, ne aggódj! A spanyolok tudják csak igazán, hogyan kell élni, így az ikonikus ital mellé kis falatokat is előszeretettel fogyasztanak, melyek természetesen a Botellón kínálatából sem hiányozhatnak.
A tapasokért a legjobbak felelnek: a fiesta kiállítói között ott lesz többek között a BONTXO, a PINTXO BUDAPEST, vagy a TAPAS FINO is.
Ha kedveled a latinos ízeket és életérzést, ne maradj le a május 9. és 11. között megrendezendő fiestáról: kapd elő sombrerodat, frissítsd fel flamenco-tudásod – hátha kedved szottyan táncra perdülni -, és ügyelj arra, hogy üres gyomorral érkezz, innen ugyanis biztosan nem távozol majd éhesen! Vamos a la terraza del Botellón!